top of page

Rizika podřezání zdiva

Pokud je práce při sanaci provedena nekvalitně (špatně), hrozí mnoho rizik. Nejvýraznější riziko představuje porušení statiky dané stavby. Zabránit tomu lze vhodným a pečlivým postupem při sanaci. Běžně dochází k problémům s izolační vrstvou, když ve snaze ušetřit, jsou použity levné, nevyhovující materiály, někdy dokonce pouze dehtový papír. Rizikové místo je napojení jednotlivých izolací, kde je potřeba věnovat zvýšenou opatrnost. Někdy zase provádějící firma vynechá části zdi v místech, kde procházejí sítě jako např. elektřina nebo plyn anebo místa s horším přístupem, jako například schodiště apod. V takových místech potom firma použije jen sanační omítku, jenž může problémy vyřešit do doby, než skončí případná záruka. Ale i pro taková místa je potřeba najít vyhovující řešení, jenž vyřeší problémy natrvalo.

Zákazníka by mělo proto zajímat, zda je realizační firma dostatečně pojištěna proti možnému způsobení škod na jeho nemovitosti. Naše firma je pojištěna pro takové případy v řádu několika desítek milionů korun.

Po celou dobu existence naší firmy jsme ještě neměli ani jednu reklamaci.


Zde je jedna z našich úspěšně realizovaných zakázek sanace vlhkého zdiva, kde byla provedena kombinace strojního podřezání a chemické sanace bytového domu v Brně, Mokré Hoře:


53 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page